Меню

Международна концертна вечер
„Багрите на Босфора“
Истанбул, Турция

Ориентът винаги е бил екзотичен, винаги е примамвал любопитните търсачи на силни усещания, винаги е провокирал чужденеца.

Ето защо през 2015 година направи своята ТРЕТА стъпка Международният творчески проект „Среща с пролетта“ в Истанбул, Турция. Тук г-н Вангелов срещна огромна подкрепа от страна на г-жа Милена Георгиева – истински професионалист в областта на туризма и познавач на Турция и нейната материална и духовна култура.

За да насочи вниманието на пътувалите вече групи, преминали през I и II стъпка на проекта, към този мегаполис, за да предаде накратко великолепието на Ориента, за да подчертае успешността и размаха на проекта и значението му за творческата биография на всеки колектив, този етап получи името „Багрите на Босфора“.

В Истанбул участващите имат прекрасна възможност да се потопят в неговата атмосфера и да се отдадат на всичко, което предлага градът, съчетал в себе си старина и модерност: могат да се полюбуват на Златния рог, да затаят дъх пред величествения Босфор, да усетят пъстротата на Капалъ чарши и да погледнат към някогашния Константинопол от покрива на небостъргача Сапфир. Традиционната кухня, ароматните подправки и елегантните шеги на местните правят престоя ни неповторим, изпълнен с фантастични преживявания.

Концертът се провежда в един от най-големите търговски центрове в града, в чиято партерна част е разположена сцена, която дава възможност да разгърнем таланта си. Може би ще прозвучи пресилено, но тъй като търговският център е на 5 етажа и към сцената има видимост от всеки етаж, то препълнените терасовидни пространства наподобяват балконите на миланската Ла Скала.

Третата стъпка на проекта, отвела много творчески колективи от България в сърцето на Ориента, при това – в едни от най-размирните години от историята на Турция, е безспорно доказателство за организационните качества на г-н Вангелов, за високия му професионализъм, най-високата награда за който е доверието на неговите колеги.