Меню

Международен концерт
„Пиреа Фест“
Ней Пори, Гърция

В годината, когато направихме ВТОРАТА стъпка от творческия проект „Среща с пролетта“ - 2014 г., бе положено началото и на още една инициатива в рамките на проекта – концертна вечер в съседна държава, която свързваме с ласката на нейното топло и меко слънце – Гърция.

Ней Пори, селце на 110 км. южно от гр. Солун, в континенталната част на държавата, топло прегърна нашата идея и сърдечно посреща участници в концерта от различни страни вече няколко години.

Събитието тук е с продължителност пет дена, с два концерта на открита сцена в центъра на селцето и няколко екскурзионни дестинации. Участниците имат възможност да посетят гр. Платамонас; античната крепост, извисяваща се над населеното място; да се възхитят на чудото Метеор и да посетят манастирите по върховете му.

Изворът на Афродита е друго магическо място, което програмата ни предвижда да бъде посетено – място, където човек пребивава едновременно в реалността и в света на легендите. След като представим на гръцка сцена това, което можем, и с таланта си спечелим публиката, на път за България, в своята история ни потапя Солун. Неповторимо е усещането да се разхождаш по широките мраморни булеварди на този белокаменен град, да постоиш до Бялата кула, да ти разкажат историята за Капитан Петко войвода и просто да помълчиш, погален от средиземноморския вятър.

Това е Гърция – част от проекта ни, с много сиртаки, чисти плажове и кристални води, сцени на открито и вкусна храна от морски дарове, допълнена с ледено узо... Това ни води всяка година в Ней Пори. Ти… идваш ли?